Boeken over psychedelica en microdosing

Lezen over psychedelica en microdosing is heel belangrijk om goed te begrijpen waar je aan gaat beginnen. Deze wereld kan een zeer positieve bijdrage leveren aan je leven, mits je zorgvuldig met de middelen omgaat. Kennis, houding en gedrag, daar gaat het om bij psychedelica. Het lezen van boeken kan je inzichten geven en helpen om het proces van microdosing en psychedelica zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij MN Microdosing zijn wij daarom enorme fans van boeken die met deze onderwerpen te maken hebben. De boeken geven daarbij een goed beeld van hoe het brein functioneert en specifiek bij het innemen van psychoactieve stoffen zoals psilocybine, die te vinden is in onze truffels.

Hieronder is een lijst opgesteld van veel verschillende boeken die wij jou aanraden om te lezen. Ze zijn zeer interessant, maar zeker ook heel leerzaam met veel diepgang over dit moeilijke onderwerp. Sommige boeken zijn gedetailleerd en de andere zijn weer wat meer algemeen geschreven. Naast onderstaande boeken raden wij je ook aan om onze “geschiktheid” pagina te lezen voor meer informatie over of microdosing geschikt is voor jou.

Verruim je geest (How To Change Your Mind) van Michael Pollan

In dit boek neemt de Amerikaanse onderzoeksjournalist Michael Pollan je mee in de wereld van psychedelica. Hij onderzoekt waar de grenzen liggen van wat wij weten over ons bewustzijn, de geest en onze plek op de wereld. Het boek wordt zeer algemeen beschreven waarbij de schrijver niet alleen het heden meeneemt maar ook de gehele geschiedenis. Hij spreekt met therapeuten en hersenonderzoekers over de nieuwste medische en wetenschappelijke ontwikkelingen rondom middelen die de geest kunnen verruimen.

Naast de stof psilocybine, die in onze truffels zit, beschrijft hij ook andere vormen van psychedelica waaronder DMT, LSD en Mescaline. Wat veel mensen niet weten is bijvoorbeeld dat psychedelica zeer effectief blijken te zijn bij de behandeling van depressieangststoornissen en Posttraumatische Stressstoornis (PTSS). Met behulp van een begeleide therapeutische sessie, met een psychoactieve stof als psilocybine, voelen mensen hun lasten verlichten en kunnen ze herstellen voor de lange termijn. Naast het wetenschappelijke onderzoek is de onderzoeksjournalist zelf ook een aantal sessies gaan houden om zo te kijken wat de middelen met je geest kunnen doen. Deze hele sessies heeft hij omschreven in zijn boek.  

The Psychedelic Explorer’s Guide van James Fadiman

Sinds de jaren ’60 draait James Fadiman al mee op het gebied van psychedelica en wordt hij immers gezien als een autoriteit op dit gebied. Het boek is letterlijk, zoals de naam al zegt, een gids voor probleemoplossende (lage dosis: microdosing), therapeutische (gematigde dosis) en spirituele (hoge dosis) doeleinden. Het boek geeft een mooi beeld van hoe je veilig met de middelen om kan gaan om het maximale eruit te halen. Hij heeft deze kennis verzameld en opgebouwd in een tijdbestek van 40 jaar waarin hij actief is in het vak. Hierbij geeft hij aan wat de voordelen zijn van een ‘gids’ die je de reis leidt en geeft hij aan hoe je er zelf een kan zijn.

De schrijver gaat net als Michael Pollan niet alleen in op het nieuwe onderzoek maar haalt ook het oude onderzoek terug die verwaarloosd zijn door de ‘war on drugs’ in de Verenigde Staten. James Fadiman onthuld in zijn boek wat extreem lage doseringen kunnen doen voor het individu. Voordelen als verbeteringen in cognitief functioneren en het hebben van emotioneel evenwicht worden door Fadiman geconstateerd. Daarbij geeft hij ook vooral aan voor welke mensen psychedelica absoluut niet geschikt zijn zoals bijvoorbeeld mensen die gevoelig zijn voor psychoses. Voor deze mensen kan psychedelica net de trigger zijn om de psychose op te wekken. Tenslotte laat de schrijver zien hoe psychedelica de levens van verschillende grootheden zoals de oprichter van Apple Steve Jobs en de uitvinder van de Dubbele Helixstructuur (DNA), Francis Crick hebben beïnvloedt bij het behalen van hun succes.

Microdosing Psychedelics van Paul Austin

Alle informatie over microdosing beschrijft Paul Austin in zijn boek waaronder de verschillende voor- en nadelen van microdoseren en de verschillende protocollen die je kan volgen. Het boek geeft een beeld van voorlopig onderzoek dat is gedaan naar microdosing, dit is namelijk nog klein, maar al zeer veelbelovend op gebied van de positieve effecten die het met zich meebrengt. Het boek richt zich op mensen die zijn of haar algemene welzijn wil verbeteren en in het bijzonder op leidinggevenden die werken in creatieve functies. Met name mensen die dagelijks creativiteit moeten gebruiken in hun baan kan psychedelica en specifiek microdosing dagelijks veel bieden.

Zo beschrijft hij ook dat grote Tech bedrijven in Amerika in Sillicon Valley gebruik maken van microdosing om zo hunproductiviteit te verhogen en kunstenaars en schrijvers microdosen om zo creatiever te worden. Daarnaast zijn er mensen die worstelen tegen depressies en met microdosing hun emotionele stabiliteit weer terug kunnen vinden. Microdosing heeft geholpen en helpt nog steeds met het normaliseren van psychedelica maar er is nog een lange weg voordat mensen écht overtuigd zijn van psychedelica.

Samenvattend geeft Paul Austin in zijn boek het volgende weer over microdosing wat voor jou handig kan zijn:

  • Wat houdt microdosing precies in en waarom is het inmiddels een “ding” geworden?
  • Hoe kan je een weekschema opstellen als je wil experimenteren met microdosing?
  • Drie manieren waarop microdosing jouw proffesionele carrière zeker ten goede kan komen

Realms Of The Human Unconscious van Stanislav Grof

Nieuwe inzichten over het bewustzijn worden in dit boek aan de kaak gesteld. Stanislav Grof is zelf psychiater en heeft in dit boek, volgens Joseph Campbell, de bevindingen van Sigmund Freud en Carl Gustav Jung geïntegreerd en er ook nog nieuwe inzichten aan toegevoegd, die volgens hem geen enkel ander psychotherapeut had kunnen bereiken.

Dagelijks nemen wij allerlei informatie op die door ons onderbewuste wordt gereguleerd. De psychotherapeut Stanislav Grof onderzoekt het onderbewustzijn die in dit boek wordt ontvouwd middels de studie van LSD ervaringen (LSD is een hallucinogene drug die voor het eerst is gesynthetiseerd door de heer Albert Hofmann uit Zwitserland).

Grof heeft met zijn boek de basis voor zijn radicale psychologie gevormd waarmee reeks fundamentele, voorheen mysterieuze, menselijke mogelijkheden worden opgehelderd. LSD kan daarnaast heel goed gebruikt worden bij het onderzoek naar schizofrenie, psychiatrie en psychotherapie waarmee de werking van onze geest dag bij dag steeds helderder wordt. De bevindingen blijken een soort kaart te zijn van hoe wij als mens een innerlijke transformatie kunnen maken die nodig is om met spirituele intelligentie in de wereld te leven. Het boek is voor sommige mensen een vrij lastig boek om te lezen, echter geeft het boek zoveel waardevolle inzichten dat het een ‘must read’ is voor fans van psychedelica en psychiatrisch onderzoek.

A Really Good Day van Ayelet Waldman

In tegenstelling tot de andere boeken is dit een boek waarvan de auteur enkel ingaat op haar eigen leven en haar ervaringen met psychedelica. In het boek omschrijft ze wat microdosing met haar stemming, huwelijk en haar leven in het algemeen heeft gedaan. Het verhaal bevat fascinerende en grappige verhalen waarin de auteur verslag doet van haar ervaringen met micrdosering van LSD.

In haar leven heeft ze vaak last van stemmingsstoornissen en heeft ze verschillende dingen geprobeerd om stabieler in het leven te staan, zonder succes. Zij zelf en de mensen om haar heen leiden een moeilijk bestaan en het leven is ondraaglijk geworden. Op een dag krijgt ze een flesje van “Lewis Carroll” in haar brievenbus, wat dus LSD blijkt te zijn die gedruppeld op de tong kan worden gelegd. Vanaf het moment dat ze twee druppels ervan op haar tong legt veranderd haar wereld en stapt ze hierbij een groep binnen van wetenschappers en burgers die met succes therapeutische microdoses van LSD gebruiken. Ze omschrijft haar ervaringen in een tijdbestek van een maand waarbij ze onder andere productiviteitsuitbarstingen, slapeloze nachten en een nieuw gevoel van gelijkmoedigheid ervaart.

Naast dat ze haar ervaringen omschrijft verkent ze ook de geschiedenis van LSD en de daaraan verbonden mythen. Het is een boek dat veel amusement brengt en ondertussen maar weer aangeeft wat de kracht van psychedelica is en wat het teweeg kan brengen in je leven.

Sacred Knowledge van William A. Richards

Richards werkt aan het Johns Hopkins Bayview Medical Center als klinisch psycholoog. In zijn carrière heeft hij psychedelisch onderzoek gedaan. In dit boek heeft hij verslagen gemaakt van het effect van psychedelica op biologische processen, het menselijk bewustzijn en op openbarende religieuze ervaringen. Richards beweert na decennia juridisch onderzoek te hebben gedaan dat mits men verantwoord en legaal psychdelica gebruikt, ze de potentie hebben om grote invloed uit te oefenen op de kwaliteit van het menselijk leven en het verzachten van lijden.

Volgens lezers is het boek van onschatbare waarde waarbij mensen in aanraking zijn gekomen met inspirerende, betekenisvolle maar ook verontrustende bewustzijnstoestanden. Deze mensen zoeken vaak naar verklaringen van hun ervaring die ze in dit boek gevonden hebben. Niet alleen psychedelica worden onderzocht maar er wordt tegelijkertijd onderzoek gedaan naar psychiatrische behandeling, sociaal welzijn, geloof en de studie van het spiritueel ontwaken. Volgens experts zijn de bevindingen van de auteur een verrijking voor de geesteswetenschappen en de wetenschap in zijn algemeen. Daarbij wordt gezegd dat het onderzoek een uitbreiding heeft gevormd in de filosofie, theologie, antropologie en zelfs godsdienstwetenschappen. Tenslotte is het een verdieping in het onderzoek van psychotherapie, gezondheidszorg en de psychofarmacologie. Al met al biedt het boek dus een zeer breed en diepgaand onderzoek van onze geest en daarmee is het wederom een goed boek om te lezen als je van diepgang en uitdaging houdt!

Dit zijn een aantal van de boeken over psychedelica en microdosing die wij jou aanraden om een keer lekker op je gemak te lezen. Hopelijk kunnen de boeken je een mooi inzicht geven over de wereld van psychedelica, waarvan wij overtuigd zijn dat ze jou veel positieve waarde kan brengen in je leven. Verder zijn er nog diverse andere boeken die wellicht interessant zijn om te lezen.

Extra boeken voor de ultiem enthousiaste lezers

  • The Doors Of Perception van een bekend dichter en schrijver, Aldous Huxley
  • LSD – My problem child van de man die als eerst LSD heeft gesynthetiseerd: Albert Hofmann
  • Food Of The Gods van wereldbekend psychonaut Terence McKenna
  • Be Here Now van oud spiritueel leraar aan Harvard University Ram Dass
  • The Secret Chief revealed van psychedelisch psychotherapie onderzoeker Myron J. Stolaroff
  • The Psychedelic Future Of The Mind van een leraar aan Northern Illinois University Thomas B. Robert

Bronnen

https://www.nytimes.com/2018/06/04/books/review/michael-pollan-how-to-change-your-mind.html

https://michaelpollan.com/books/how-to-change-your-mind/

https://www.goodreads.com/book/show/9721527-the-psychedelic-explorer-s-guide

https://www.paulaustin.co/about-paul

https://www.paulaustin.co/book

https://www.goodreads.com/book/show/196573.Realms_of_the_Human_Unconscious

https://www.amazon.nl/Realms-Human-Unconscious-Observations-Research/dp/0285648829

https://microdosing.nl/boekreview-a-really-good-day-ayelet-waldman/

https://www.goodreads.com/book/show/30212082-a-really-good-dayhttp://cup.columbia.edu/book/sacred-knowledge/9780231174060

https://www.jstor.org/stable/10.7312/rich17406