FAQ

Wij begrijpen dat microdosing in zijn geheel veel vragen bij jou teweeg brengt. Om jou goed én volledig te kunnen informeren hebben wij hier veelgestelde vragen opgesteld die wij vanuit websitebezoekers en klanten binnen krijgen.

Dit is het proces waarbij je kleine doseringen van psychedelica neemt om verschillende effecten te ervaren. Bij microdosing ga je niet trippen en is het de bedoeling dat je geen klassieke psychedelische effecten ervaart. Eigenlijk neem je bij microdosing maar 1/10 tot 1/15 van een ‘normale’ dosering. Vaak merken microdosers de effecten op een sub-perceptueel niveau, dit betekent dat de effecten niet direct waarneembaar zijn. Het mag geen visuele verstoringen bieden en alleen subtiele effecten teweeg brengen.

Microdosers ervaren verschillende effecten bij microdosing. Zo kunnen microdosers onderstaande effecten ervaren:

  • Stimulering van de creativiteit
  • Verbetering van concentratie
  • Positieve stemming
  • Toegenomen probleemoplossend vermogen
  • Hoger bewustzijn van zichzelf en omgeving

Het blijkt uit een onderzoek van Harm Reduction Journal dat ongeveer hetzelfde aantal deelnemers de positieve als negatieve effecten ervaarden. Dit betekent dat microdosers soms juist het tegenovergestelde bereikten van de positieve effecten. Zo kan het zijn dat er in plaats van een verbetering in concentratie juist een vermindering van concentratievermogen ontstaat. Uit dit onderzoek bleek dat de hoogte van de dosering hier een belangrijke factor in speelt. Daarom is het ten allen tijden goed om een dosering te zoeken die het best bij jou past (lees ‘hoeveel microdosing moet ik nemen?’ voor meer informatie).

Een bepaald deel in de hersenen wat verantwoordelijk blijkt de zijn voor je ego, het Default Mode Network, kan deels afnemen in activiteit door microdosing van truffels. Door deze vermindering in activiteit kan je ervaren dat je minder afleidende gedachten creëert. Doordat er minder drukt en/of ruis in je hoofd aanwezig is kan je mogelijk makkelijker in een flow status terecht komen. Doordat je mogelijk minder nadenkt en afleidende gedachten creëert ervaar je de positieve effecten van microdosing.

Omdat je met microdosing minder afgeleid raakt is het mogelijk om je beter te kunnen concentreren op hetgeen wat je op het moment aan het doen bent. De mogelijke positievere stemming ontstaat doordat je minder last kan krijgen van negatieve denkpatronen die op komen spelen in een druk en warrig hoofd. Echter blijkt dat bij een te hoge microdosering je juist last kan krijgen van een warrig hoofd. Het kan vergeleken worden met het onwennige gevoel wanneer je te veel koffie drinkt.

Het is eigenlijk heel erg eenvoudig, je ontvangt een pakje microdosing met daarin een strip van 6 microdoseringen, elk vakje bevat 1 gram psilocybine truffels wat goed is voor één dag microdoseren. Met een schaar knip je de microdosering eruit, waarna je de microdosering inneemt met een slok water. Het is hierbij van belang dat je niet kauwt op de truffels, dit om maximaal van de voordelen te kunnen genieten zonder dat er lichte trip-effecten optreden, wat overigens zelden voorkomt. 

Het microdoseren van psilocybine truffels verhoogt je energieniveau, daarom kan je het beste ‘s ochtends beginnen met microdoseren. De reden hiertoe is dat de truffels de hele werkdag werkzaam zijn. Om de meeste effecten te ervaren neem je de truffels op een lege maag. Echter kan dit soms heftig zijn. Om deze reden wordt het aangeraden om de truffels ongeveer één uur na het ontbijt in te nemen. Zo zorg je ervoor dat de microdosing goed opgenomen wordt en er geen trip effecten ontstaan. Dit zijn slechts richtlijnen, kijk vooral wat jij fijn vindt en pas het tijdstip hierop aan. 

Elk individu reageert in een andere mate op microdosing van psilocybine truffels. Het is daarom van belang dat jij persoonlijk kijkt wat voor jou de beste dosering is. Onze verpakkingen bevatten per vakje 1 gram truffels, wij raden aan om met 0,5 gram (de helft ) te beginnen met microdosing om te kijken hoe jij erop reageert. Wanneer je bij 2 dagen microdoseren nog geen effecten merkt kan je langzaam opschalen naar 1 gram truffels. De optimale microdosering is daarom voor iedereen anders. We raden aan om hier zelf mee te experimenteren zolang je maximaal 1 gram microdosing pakt. Daarnaast moet je de benodigde rustdagen in acht houden om tolerantie te voorkomen. 

Het is bij microdosing van belang dat je een protocol hanteert om een structuur en ritme aan te houden gedurende het proces. Doordat tolerantie bij het innemen van psilocybine truffels snel optreed wordt het aangeraden om altijd rustdagen in te plannen om de tolerantie te voorkomen. Wij raden onderstaande protocollen aan. Ieder protocol voor microdosing is voor verschillende gebruikers. Zo is er een protocol voor beginners of af en toe gebruikers, een voor mensen die van regelmaat houden en één voor wanneer er een intensieve periode voor de deur staat voor jou.

Fadiman Protocol (beginners en ‘af en toe gebruikers’)

Neem één dag microdosing gevolgd door 2 dagen zonder microdosing, perfect voor beginners om geleidelijk aan te starten met microdosing en voor mensen die af en toe even van de voordelen willen genieten. Dit protocol kan worden herhaald voor 1 á 2 maanden gevolgd door een reset van 2 tot 4 weken waarin je helemaal geen microdosing pakt.

Dag 1 WEL: Microdose dag

Dag 2 NIET: Transitie dag

Dag 3 NIET: om tolerantie te voorkomen

Herhaal voor 1 á 2 maanden

Reset (2/4 weken)

Frequency protocol

Neem twee dagen microdosing gevolgd door 2 dagen zonder microdosing, perfect voor mensen die houden van regelmaat en microdosing gedurende het jaar willen gebruiken. Dit protocol kan worden herhaald voor 1 á 2 maanden gevolgd door een reset van 2 tot 4 weken waarin je helemaal geen microdosing pakt.

Dag 1 WEL: Microdose dag

Dag 2 WEL: Microdose dag

Dag 3 NIET: Transitie dag

Dag 4 NIET: om tolerantie te voorkomen

Herhaal voor 1 of 2 maanden

Reset (2/4 weken)

Stamets protocol (intensief) > goed voor intensieve periodes van leren voor studie of presteren:

Neem 5 dagen microdosing gevolgd door 2 dagen zonder microdosing, perfect voor wanneer je in een intensieve periode zit waarin je goed moet leren voor je studie of moet presteren voor je werk. Dit protocol kan worden herhaald voor maximaal 1 maand gevolgd door een reset van 2 tot 4 weken waarin je helemaal geen microdosing pakt.

Dag 1 WEL: Microdose dag

Dag 2 WEL: Microdose dag

Dag 3 WEL: Microdose dag

Dag 4 WEL: Microdose dag

Dag 5 WEL: Microdose dag

Dag 6 NIET: Transitie dag

Dag 7 NIET: om tolerantie te voorkomen

Herhaal voor 1 maand

Reset (2/4 weken)

Microdosing blijkt fysiek niet verslavend te zijn voor een gezond, bewust en weldenkend persoon. Het ligt hierbij aan de intentie en de mentale gezondheid van de gebruiker. Daarom wordt microdosing afgeraden voor mensen die kampen met een psychologische stoornis. Je bouwt ook tolerantie op wanneer je het product dagen achter elkaar inneemt. Daarom raden wij verschillende protocollen aan om niet tolerant voor de stof te worden. Bij tolerantie heb je namelijk meer van dezelfde stof nodig om hetzelfde effect te bereiken, dit moet vermeden worden.

Psilocybine truffels zijn in Nederland 100% legaal te verkrijgen. Truffels groeien onder grond en vallen daarmee niet onder de paddo-wet. Paddo’s daarentegen staan op lijst 2 van de Opiumwet en zijn daarmee illegaal in Nederland. Productie, bezit, gebruik, handel, in- en uitvoer van paddo’s zijn daarmee illegaal binnen Nederland. Onze truffels worden gekweekt in grote zakken met een specifiek natuurlijk proces ontwikkeld door onze leverancier.

Dit is de psychoactieve stof die te vinden is in specifieke soorten schimmels en paddenstoelen. In het lichaam wordt de stof van psilocybine omzet naar psilocine. Deze stof lijkt weer op onze lichaamseigen neurotransmitter serotonine. Deze serotonine heeft een stimulerende werking en heeft invloed op andere emotie, stemming en geheugen van de mens. Het is het streven om een gezonde balans te vinden van deze neurotransmitter in het brein.

Onze truffels worden bij een truffelboer in Nederland gekweekt. De truffels van deze truffelboer hebben een constante hoeveelheid psilocybine waardoor je altijd weet hoeveel van de psychoactieve stof per gram in je dosering zit. Hiermee zijn psilocybine truffels van onze truffelboer perfect geschikt voor microdosing.

Truffels moeten bewaard worden in de koelkast tussen 4 en 6 graden om de kwaliteit te waarborgen. Buiten de koelkast zijn truffels maar beperkt houdbaar. Psilocybine truffels zijn, wanneer bewaard in de koelkast met de juiste temperatuur, tot 3 maanden na levering van onze verpakking goed. Na deze 3 maanden kunnen de truffels nog geconsumeerd worden, echter is de kwaliteit van de truffels dan wel afgenomen.

Als je het effect van microdosing in zijn zuiverste vorm wilt zien, gebruik dan geen andere middelen als alcohol of cafeïne. De positieve bijwerkingen zoals concentratie en een ontspannen gevoel kunnen door deze stoffen teniet worden gedaan. Het is belangrijk om te weten dat microding een hulpmiddel is dat je naast een gezond dieet of mindset gebruikt. Het gebruik van microdosing is verder niet schadelijk als je cafeïne, alcohol of andere middelen ernaast gebruikt. Op deze link kan je vinden welke supplementen en medicatie geen negatieve reactie geven op microdosing.

Nog steeds veel vragen...neem contact met ons op!

Foto van Stan Meuwese

Bellen en Whatsapp: +31 6 39 06 61 45

Email: info@mnmicrodosing.com

Foto Teun Meijer van MN Microdosing

Bellen en Whatsapp: +31 6 41 41 32 09

Email: info@mnmicrodosing.com